Aixecar-se pel mati per anar a classe i saber que allà ens espera una gran aventura fa que obrir la porta de l’aula sigui un fet molt i molt especial.

Això és el que Classcraft, un programa de RPG per gestionar l’aula fa possible.

El dia comença amb els alumnes entrant a classe preparats per assistir a l’esdeveniment que el destí els té preparats. Els somriures i els xiuxiueigs plens d’expectativa entre mags, guerrers i sanadors estan a l’ordre del dia. Quina sorpresa els tenen reservada els senyors de l’univers infinit? Apareixerà un enorme drac dels cels que posarà en risc la seva vida o es retrobaran amb els seus amics en una taberna perduda per ballar, somriure i compartir històries?

Classcraft és un programa de gestió d’aula realment molt motivador pels alumnes. Utilitzar-lo com a fil conductor en les sessions a l’aula fa que els alumnes se sentin partícips d’una gran aventura mentre realitzen diferents tasques d’aprenentatge. A dia d’avui ja fa un mes que n’estic fent ús a una classe de 6è de primària i l’experiència és realment molt positiva. L’actitud dels alumnes dins de l’aula, la seva relació amb els companys i la motivació per aprendre certament han experimentat un canvi molt positiu i significatiu. La única llàstima és que la meva situació de substitut, interí o el que sigui no em permeti seguir aprofundint en aquesta manera de gestionar l’aula, ja que realment les possibilitats que ens ofereix Classcraft són infinites.

Abans d’iniciar la partida el mestre haurà de configurar les regles del joc, els arbres d’habilitats i els esdeveniments del dia. En l’aplicació ja trobem molts d’aquests aspectes preestablerts però les nostres modificacions ens permetran gaudir d’una experiència molt més personalitzada i enriquidora pel nostre grup-classe. A més. per inspirar-nos podem consultar un fòrum on molts mestres van aportant les seves idees i experiències pel que fa a la configuració del joc.6160554_orig

Anuncis