Edpuzzle es una eina que ens permet crear d’una manera ràpida i senzilla les nostres lliçons a partir d’un vídeo que després podrà ser utilitzat per introduir continguts als nostres alumnes. Per tant, és un excel·lent recurs pel disseny d’activitats per a una “flipped classroom” i així utilitzar el temps disponible a l’aula a resoldre dubtes i a realitzar activitats més creatives i experimentals.

Amb Edpuzzle podem editar un vídeo amb molta facilitat escollint només aquells fragments que ens interessin pel seu contingut educatiu. En el vídeo podem inserir preguntes de tipus obert o d’elecció múltiple, enllaços, imatges i comentaris tant escrits com d’àudio donant així un ampli ventall de possibilitats per fer de la visualització una experiència enriquidora.Però aquí no acaben les interessants funcions que ens ofereix aquesta eina. EDpuzzle en permet crear una classe amb els nostres alumnes, poder assignar-los els vídeos que volem que vegin,i fer un seguiment sobre la seva comprensió  gràcies al registre de les respostes tancades que contesten. Pel que fa a les preguntes obertes, que haurem de corregir nosaltres, tenim l’opció de donar-los un feedback a través dels comentaris que podem afegir en cadascuna de les respostes contestades.

EDPuzzle és fàcil, ràpid, intuïtiu i de gran utilitat. Un excel·lent recurs per deixar les classes magistrals de banda i utilitzar l’aula com un espai de treball actiu.

Anuncis