No hi ha cap mena de dubte que l’hora del codi ha estat un esdeveniment realment exitós tal com ho avalen els més de 70 milions d’alumnes que han participat arreu de tot el món. Amb aquesta iniciativa s’ha volgut introduir els estudiants en el llenguatge de la programació per fomentar el coneixement del funcionament dels aparells tecnològics i també per experimentar les possibilitats creatives que la tecnologia ens ofereix. En paraules dels seus organitzadors el llenguatge computacional és una gran eina educativa que ajuda a fomentar la resolució de problemes, la lògica i la creativitat, a més de ser una indispensable base per a moltes de les tasques i feines del segle XXI.

L’hora del codi va tenir lloc del 08 al 14 de desembre dins la celebració de la setmana de les ciències computacionals. Durant aquells dies es van posar a disposició d’estudiants de tot el món un seguit de tutorials i activitats educatives relacionades amb el món de la programació de manera totalment gratuïta.
Pels que no vàreu poder participar-hi, code.org posa a disposició dels mestres i estudiants un bon grapat de recursos orientats a alumnes de cicle superior de primària.

Actualment trobem a l’abast de tothom un total de 4 cursos de 20 hores, així com 4 completes activitats del tot engrescadores que tenen personatges de Frozen i Angry Birds, entre d’altres, com a fil conductor. A més, si ens registrem podrem donar d’alta una classe, assignar activitats i fer un seguiment del progrés dels nostres alumnes.
També podrem disposar de la secuenciació d’activitats amb els seus objectius corresponents i d’un seguit d’indicacions i consells per poder desenvolupar millor les activitats.

Finalment dir que gràcies a l’aportació de diferents voluntaris els recursos estan traduïts a més 30 idiomes i hem d’estar d’enhorabona ja que el català és un dels inclosos.

Des d’aquí us animo personalment a paticipar d’aquest fantàstic i motivant recurs per treballar-ho tant a classe com a casa.

Anuncis