Storyboard That és una aplicació que permet crear estructures narratives amb suport visual de manera online. El seu funcionament és similar a la creació d’una tira còmica on mitjançant vinyetes es va representant la narració d’uns determinats esdeveniments.

De manera senzilla i intuïtiva ens ofereix la possibilitat de crear històries en qüestió de segons clickant imatges i arrossegant-les; però aquesta aparent simplicitat amaga una potent eina educativa per treballar àmpliament la competència lingüística i comunicativa dins les nostres aules.

StoryBoard That té un important enfocament vers l’àmbit educatiu i per aquest motiu, a diferència d’altres plataformes, ens ofereix un bon grapat d’idees, articles i propostes de com poder treballar diferents aspectes del llenguatge. Ampliar vocabulari, reforçar el lèxic i la gramàtica, dissenyar línies de temps, estudiar elements literaris, extreure les idees principals d’un text, descriure els personatges d’un llibre i aprendre sobre les diferents estructures narratives són algunes de les possibilitats que aquesta eina ens ofereix sota un entorn molt atractiu i motivant pels alumnes.

El procés de creació, estructuració i disseny previ a l’inici de l’activitat amb Storyboard That és molt important i facilita la reflexió, el treball de lògica, la interacció amb els companys i el pensament crític. Per tant és una eina fantàstica per proposar diferents activitats en grups.

Una vegada finalitzem el nostre storyboard podrem imprimir-lo, visualitzar-lo en diapositives, incloure-hi un arxiu d’àudio i fins i tot exporta-lo com a Powerpoint per poder preparar una exposició oral de l’activitat creada.

A més, si adquirim una llicència de 10$ disposarem d’un espai d’aula per 50 usuaris per treballar en un entorn privat des d’on podrem assignar tasques als alumnes, disposar d’informes i crear una base de dades comuna de les activitats realitzades.

Tot seguit us adjunto unes imatges perquè us feu una idea de la varietat d’opcions que tenim al nostre abast. I també us enllaço les guies didàctiques ja preparades.

Image-Pack-paraules-homofones

Anuncis