Sphero 2.0 és la segona versió d’aquest interessant producte dissenyat per l’empresa Orbotix. Es tracta d’una esfera sobre la que podem programar els seus moviments i els canvis de color dels seus llums LED d’una manera senzilla per posteriorment controlar-la gràcies a diferents aplicacions IOS i Android.

Sphero 2.0 entra dins la concepte de nous gadgets tecnològics amb vocació educativa amb els què mentre juguem i experimentem anem assolint diferents competències i habilitats.

A nivell educatiu Sphero ens ofereix de manera gratuita diferents dossiers amb propostes d’activitats per poder treballar a les escoles.

D’una banda trobem les “Core Lessons” que estan dissenyades per experimentar alguns principis bàsics de les matemàtiques i de les ciències. Les Core Lessons tenen diferents dossiers temàtics amb una guia pel professorat, una altra pels estudiants i un full d’activitats pels alumnes. Amb les “Core Lessons” podem explorar conceptes d’estadística, de l’espai-temps, de geometria, de percentatges i de variables entre d’altres.

D’altra banda també se’ns presenten els “Stem Challenges” que són uns experiments per realitzar una vegada finalitzades les “Core Lessons” amb l’objectiu de fomentar l’esperit creatiu, el treball d’equip, el pensament crític dels alumnes i refoçar els aprenentatges treballats amb anterioritat.

Però el que ens ofereix aquest producte no acaba aquí. L’empresa Orbotix s’ha encarregat de dissenyar un total de 16 APP amb les que poder interactuar amb Sphero. Entre elles, algunes de molt interessants com Sharky the Beaver que combina la robòtica amb la realitat augmentada convertint l’esfera en un castor en 3D, Sphero Golf que ens permetrà simular una partida de golf o Sphero Drive, amb la què podrem dibuixar amb el moviment de l’esfera.

Per finalitzar dir que el producte el podem adquirir en diferents botigues del nostre país i que realment es tracta d’un gadget que gràcies al seu programa educatiu ens pot donar molt suc per treballar ciències i matemàtiques a dins de l’aula.

Sphero ways to play,

Sphero and education,

Anuncis