Leoteca és una fantàstica plataforma dirigida als petits lectors amb la intenció de motivar i engrescar-los en l’aventura de llegir llibres. És també una comunitat on els nens i nenes poden crear la seva biblioteca virtual amb els llibres que han llegit i els que estan llegint, a més de valorar-los, comentar-los i fer-ne ressenyes.

Però Leoteca va molt més enllà, i és en la idea de comunitat on realment es converteix en una eina apassionant pels petits lectors. Afegir amistats, recomanar llibres, rebre propostes en funció de l’edat i interessos, trobar ànimes bessones i participar de rankings lectors són algunes de les característiques que ajuden a que els nois i noies s’enganxin a aquesta plataforma i en conseqüència a la lectura.

Per fer-ho encara més atractiu, els usuaris disposen d’un planeta virtual amb habitants que podran desbloquejar un cop superats diferents reptes. Aquest, és un planeta de baixes temperatures, on caldrà llegir i molt, per disposar d’energia que l’escalfi i el faci habitable. Un petita gamificació que fa l’experiència un xic més divertida.

D’altra banda, els mestres també hi podem participar, creant classes, rebent informes dels alumnes i assignant tasques per realitzar. Una altra funció molt interessant, en el cas de llegir un mateix llibre a l’aula, és el poder crear qüestionaris sobre els llibres i enviar-los als membres de la classe.

En conclusió, podem dir que Leoteca és una eina molt completa i una gran notícia per a tots aquells interessats en fomentar el plaer de la lectura. L’experiència després de tres setmanes a en una aula de tercer de primària ha estat immillorable i els nois i noies estan veritablement engrescats. Realment val molt la pena!

 

Anuncis